نارین آفرین" صد آفرین به همت والا تو-زن مبارز كوبانی
در روزگاری که نامردی از سر و روی کشورهای به اصطلاح مدافع حقوق بشر و بالاخص دول عربی می بارد جای تعجب نیست که فرمانده نیروهای نظامی مستقر در کوبانی مظلوم یک شیر زن باشد. یک زن مبارز کرد به نام "مایسا عبدو" فرماندهی نیروهای نظامی کوبانی را در مبارزه با داعش بر عهده دارد. این زن نظامی که به نام "نارین آفرین" شهرت دارد، کمتر مقابل دوربینها حاضر میشود. گفته میشود وی مغز متفکر عملیاتهای نیروهای کرد در کوبانی است و در کنار "محمود برخودان"، فرمانده ارشد نظامیان این شهر، در مقابل عناصر داعش ایستادگی میکند. به گفته رامی عبدالرحمن، دیدهبان حقوق بشر در سوریه، "بخش اعظم عملیاتهای نظامی علیه داعش در کوبانی توسط نارین آفرین طرحریزی شدهاند و با فرماندهی وی اجرا میشوند."
بر افراشتن علم یزید!...
نماد امروز علم یزید در جامعه ما ماهواره ها هستند که توسط شیطانک های روزگار اداره می شود از انسان های با بصیرت شناخت این نماد انتظار است
حمله شیمیایی داعش به کوبانی
حمله شیمیایی حیوان بدبوی دست آموز جبهه غربی عربی به کوبانی
چه کسی حاج قاسم سلیمانی را از محاصره نجات داد؟
چه کسی حاج قاسم سلیمانی را از محاصره نجات داد؟
فرمانده لشکر 41 ثارالله در محاصرهی دشمن گیر میکند. با بیسیم به قرارگاه میگوید: «عراقیها ما رو محاصره کردن. تو چند متریمون هستن… دیدار به قیامت!»
در عملیات کربلای 5، «قاسم سلیمانی» فرمانده لشکر 41 ثارالله در محاصرهی دشمن گیر میکند. با بیسیم همراه با داد و فریاد به قرارگاه میگوید: «عراقیها ما رو محاصره کردن. تو چند متریمون هستن… بعید میدونم کسی از ما زنده بمونه… دیدار به قیامت!». سردار اسدی فرمانده لشکر المهدی در محور کناری لشکر ثارالله بی سیم را برمیدارد و میگوید: «قاسم! قاسم! جعفر!» جواب میدهد: «جعفر به گوشم!» میگوید: «اشلو رو برات میفرستم.» جواب میدهد:«هر کاری میکنی زودتر جعفر جان!»
مرتضی جاویدی فرمانده گردان فجر لشکر المهدی که معروف به اشلو بود به همراه نیروهایش خود را به پشت نهر جاسم در محدودهی پنج ضلعی میرساند. با نیروهای عراقی درگیر میشود و میتواند محاصرهی آنها را بشکند و دشمنان را به عقب براند و بچههای لشکر ثارالله از محاصرهی دشمن بیرون بیایند.
اشلو
مرتضی جاویدی بین عراقیها معروف شده بود به اشلو! از بس که خودش را به سنگرهایشان میرسانده و به عربی باهاشان صحبت میکرده و میگفته: «اشلونک؟» یعنی حالت چطوره؟! بعد که میرفته، میفهمیدهاند از نیروهای ایرانی بوده و خودش را عراقی جا زده که از آنها اطلاعات منطقه را بگیرد. از طرف ستاد فرماندهی جنگ عراق برای سرش جایزه گذاشته بودند. دو سه بار هم به دروغ از رادیوشان اعلام کرده بودند مرتضی جاویدی، مشهور به اشلو، از فرماندهان مهم ارتش دشمن و از مزدوران خمینی امروز توسط دلاورمردان عرب به درک واصل شد! برای همین چیزها بود که هر فرمانده لشکری آرزو داشت فرمانده گردانی چون او داشته باشد.
تنها فرماندهی که امام پیشانیاش را بوسید
مرتضی جاویدی همچنین در عملیات والفجر 2 رشادتهای بسیاری خلق کرد و به همراه نیروهایش در محاصرهی دشمن مقاومت جانانهای میکند تا به قول خودش احد تکرار نشود.
بعد از عملیات والفجر 2 فرماندهان جنگ به محضر امام میروند. محسن رضایی و صیادشیرازی گزارشی از عملیات میدهند و به رشادت و قابلیت مرتضی جاویدی و نیروهایش اشاره میکنند. امام با شنیدن سخنان صیاد از جا برمیخیزد و تمام قد میایستد و شهید جاویدی را در بغل میگیرد. همهی نگاهها به امام بود و لبهای مبارکشان که بر پیشانی مرتضی مینشیند و مرتضی در حالی که اشک میریخته است شروع به بوسیدن دست و بازو و صورت امام میکند.
ادای احترام صیاد شیرازی به اشلو
صیادشیرازی در یکی از سفرهایش به شیراز، سراغ مزار مرتضی را میگیرد تا میرسد به شهر فسا و بعد روستای جلیان. همراهان صیاد میگویند از فاصلهی 50 متری مزار، از ماشین پیاده میشود. لباسش را مرتب میکند و با احترام کامل نظامی با قدم آهسته به سمت مزار میرود و آنجا دست راست را به گوشهی کلاه نظامی میچسباند و فاتحه میخواند و هرچه بچههای سپاه فسا که از حضورش خبردار شده بودند از او میخواهند ناهار را آنجا بماند، میگوید من در ماموریتم و فقط به احترام مردی که امام به پیشانیاش بوسه زد، به اینجا آمدهام و باید بروم.
اشلو در عملیات کربلای 5 به شهادت رسید.
در رابطه با زندگی این سردار شهید کتاب «تپه جاویدی و راز اشلو» به قلم «اکبر صحرایی» توسط انتشارات ملک اعظم منتشر شده است.
خاطرنشان میسازد روایتهای فوق از دو کتاب «تپه جاویدی و راز اشلو» و «هدایت سوم» خاطرات سردار محمدجعفر اسدی از انقلاب اسلامی و دفاع مقدس آمده است.
بررسی حضور زنان در جنگهای صدر اسلام و هشت سال دفاع مقدس....
بانوان ایران اسلامی در طول هشت سال دفاع مقدس دوشادوش مردان به نبرد با دشمن متجاوز پرداختند. شاید کیفیت حضورشان در جبهه دفاع از میهن در ظاهر به اندازه مردان نبود، اما پشتیبانی آنان در پشت جبهه ها از برادران خود و رنج و مصیبتهایی که در این سالها متحمل شدند در نوع خود کم نظیر و ستودنی است
حاجیه خانم صفورا خانمحمدی ساكن شه مرزی آستارا یكی از شیر زنانی ایرانی در هشت سال دفاع مقدس است ..كه در پشت جبهه همسر و دو فرزند ش جانباز بسیجی هستند بارها آنها را تشویق به جببه نمود ..شهید جانباز 65 درصد حاج اسدااله اسدی دارستانی می گوید اگر نوبد تشویق ها و حمایت همسرم من تا سال 63 با اینكه بارها مجروح شدم ..حضورم در جبهه معنی نداشت ..
ایشان در عین حال كه دو فرزند و همچنین همسرش در جبهه بودند در پشتبانی و جمع آوری كمك به بجبه و تشویق جوانان برا شركت به جبهه سهم زیادی در آستارا داشت ..
زنان در جنگهای صدر اسلام و هشت سال دفاع مقدس در عرصههای مختلف امداد و پشتیبانی و حتی تشویق مردان برای حضور در جبهههای نبرد حق علیه باطل فعالیت میکردند؛ میتوان در نمونهای به رشادت «نسیبه بنت کعب» در غزوه احد اشاره کرد.
کنکاش و مطالعه تاریخ 30 ـ 34 ساله مدون بشر بیانگر این واقعیت است که به جز یک دهه کوتاه (270 ساله) تمامی تاریخ بشر توأم با جنگ، جنایت و عجین با کشتار و خونریزی بوده است. جنگها به منزله سرمنشأ حیات و زندگی ملل و کشورها تلقی و مستمسک بوده و وسیله حفظ و افزایش توان نظامی دولتها، ملل و قبایل محسوب میشد و آن را لازمه زندگی و حفظ هویت و اقتدار خود میدانستند. بیشترین هم آنان مصروف تجهیز، آمادهسازی و افزایش استعداد و توان نظامی، حملات، لشکرکشیها و آماده باشها و مقابله با تهاجم دیگران شده و تقریباً در استراتژی کشورداری، رهبران و فرماندهان نظامی طرحها و برنامههای زندگی در جنگ را سرلوحه تمامی شئون کشور قرار میدادند. لذا در مطالعه تاریخ مواجه با رویدادهای ناگوار، حوادث ننگین و اتفاقات تأسفبار فراوان، همچون قتل، غارت، تجاوز و آتشسوزیها، هتک حرمتهای ارزشهای اجتماعی، فرهنگی و تاریخی ملل مختلف و تضییع حقوق طبیعی و حرمتهای ارزشهای اجتماعی، فرهنگی و تاریخی ملل مختلف آنان میشویم که زبان و قلم از بیان و توصیف آنها شرمگین و سینهها از شرح آن اندوهگین است.
به گفته «کارل یاسپرس» تاریخ برای ما خاطرهای است که آن را به یاد داریم و سرچشمه زندگی ماست و پایههایی است که بر آن قرار داریم و برای جلوگیری از سقوط باید از آن بهرهمند شده و پیوند خود را با آن حفظ کنیم.
چگونه اندیشیدن درباره تاریخ و آگاهی از آن، فضای انسان بودن را در درون ما مهیا میسازد و عامل روشن خواستههای ما میشود، این اندیشه یا به ما روشنایی میدهد و یا ما را از راه به در کرده و از واقعیات غافل میسازد لذا آنچه ما از تاریخ میدانیم عامل مؤثری در زندگی ماست و به تعبیر قرآن کریم مطالعه داستانها و تاریخ زندگانی و سرنوشت گذشتگان برای اهل معنی و صاحبان اندیشه و خرد عبرت و درسی است که فرا رویشان قرار داد. با عنایت به مقدمه فوق، سابقه تاریخی حضور زنان در جنگهای صدر اسلام پرداخته میشود.
بخش اول؛ سابقه تاریخی حضور زنان در جنگهای صدر اسلام
در بررسی پیشینه نقش و چگونگی و حدود حضور زنان در جنگهای صدر اسلام و تشریح مصادیق و نمونهها و ذکر شواهد تاریخی به این نتیجه روشن میرسیم که از همان ابتدای دعوت و ترویج اسلام در شهر مکه، هجرت اولین مهاجران مسلمان به حبشه، محاصره مسلمین در شعب ابیطالب(ع)، هجرت پیامبر اکرم(ص) و مسلمین به مدینه، دعوت قبایل یهود مدینه و بتپرستان و مشرکین اطراف و اکناف آن به اسلام و سپس در غزوات رسول خدا(ص)، جنگهای حضرت علی (ع) و مسلمانان با امپراتوری روم و ایران، زنان متعهد و شجاع، نقشهای مختلف، مستقیم و مؤثری در جبههها و نیز به طور غیرمستقیم نقش امداد و پشتیبانی و تدارک جبهه و جنگ و مجاهدان اسلام را عهدهدار بودند که به ذکر و شرح مصادیق و نمونهایی چند خواهیم پرداخت که هر یک در جای خود محل تأمل و عبرت در ارائه نمونهها و اسوههای تاریخی است.
در غور و مطالعه تاریخ صدر اسلام به این نتیجه مهم میرسیم که رسول خدا (ص) برای زنان ارزش و اهمیتی والا و متناسب با شخصیت و خلقت آنان قائل شده و به هیچ وجه نقش سازنده و مشارکت سرنوشتساز آنها را در مسیر دعوت و نشر شرع مبین اسلام نادیده نگرفته و حتی به مبارزه با مهمل شمردن نقش و حضور زنان در جامعه جاهلی آن دوره برخاسته و با حفظ حدود الهی همواره تأکید بر حضور فعال آنان در عرصهها و صحنههای مختلف داشته است ولو اینکه ایفای نقش آنان منجر به حضور زنان در میادین نبرد گردد. در این نوشتار در دو بخش مجزا به نقش و مشارکت و حضور زنان در جنگهای صدر اسلام و سپس در هشت سال دفاع مقدس خواهیم پرداخت.
نقش مستقیم و حضور زنان در جنگهای صدر اسلام
حدود فعالیت زنان و حضور مستقیم آنان در میادین نبرد یا با اجازه رسمی و قبلی پیامبر اسلام (ص) بود یا این که حضور آنان مورد تأیید قرار میگرفت و شواهدی نمیتوان به دست آورد که حضرتش زنان مسلمان را از حضور در جبههها منع نماید و حتی بعد از حضور آنان در جبهههای نبرد و اطلاع ایشان آنها را برگرداند مگر در مواردی که با طعنه دشمنان مواجه میشد.
پیرامون حضور زنان در میادین نبرد به سه نمونه و واقعه مهم تاریخی به شرح ذیل اشاره میشود.
غزوه احد
در جنگ سرنوشتساز و هولناک احد که باعث تمیز و تشخیص مردان مرد از مردان سست عنصر و زبون گردید، شیر زنان نامآور و معروفی حضور داشته و مسئولیتهای مختلفی نیز بر عهده داشتند که عبارتند از؛ نسیبه بنت کعب معروف به ام عماره، سمبرا بنت قیس، ام عطیه انصاری، ام ایمن، هند بنت عمروبن حزام (همسر عمروبن جموح)، حسنه بنت جحش و تعدادی دیگر که مسئولیتهای مختلف آبرسانی، پختن غذا و توزیع، رسانیدن مهمات تیر و نیزه و شمشیر به رزمندگان، تعمیر وسایل جنگی، نگهبانی از اموال و اردوگاه، درمان مجروحین، ترغیب و تشجیع مجاهدان به ادامه نبرد و غیره که در حین نبرد و به هنگامه شکست و هزیمت مسلمانان نسیبه به همراه فرزندان و قلیل مدافعان که جمعاً بیست نفر بودند و حضرت علی (ع) پیشاپیش آنان با جنگ و فداکاری بیمانندی خویشتن را سپر حضرت محمد (ص) قرار داده و حفاظت از جان حضرت را بر عهده داشتند و از طرفی با رجزها و فریادهای خویش نزدیکان و مسلمانان را به یاری حضرت طلبیده و فراریان را مذمت و نکوهش میکردند و نسیبه در این جنگ بالغ بر 12 زخم نیزه و تیر و شمشیر را به جان خرید و یکی از فرزندانش پیش رویش به شهادت رسید تا جان رسول خدا (ص) حفظ شود.
همچنین امعطیه انصاری از زنان دلاور در این نبرد فداکاریها کرد و مدام مسلمانان فراری را تشویق به بازگشت و ادامه نبرد میکرد. وی از جمله زنانی است که به خاطر حضور مداومش در جبهههای جنگ شهرت یافت و مورد لطف حضرت محمد (ص) بوده است.
نمونه روشن و گویاتر، حضور حضرت فاطمه زهرا (س) به همراه دیگر زنان مدینه همچون صفیه خواهر رشیده حضرت حمزه سیدالشهداء است که واقدی (مورخ معروف) در المفازی نقل کرده است: «محمد بن مسلمه با 14 نفر از زنان مدینه به قصد میدان نبرد احد و یاری حضرت محمد (ص) خارج شدند که حضرت فاطمه (س) نیز با آنان بود در حالی که با پای پیاده آب و غذا بر پشت خود حمل میکردند و فاصله 6 کیلومتری مدینه تا احد را طی میکردند تا این که به صحنه نبرد رسیده و به آب دادن تشنگان و مداوای مجروحین و تشجیع مسلمانان به مذمت فراریان پرداختند و حضرت زهرای مرضیه (س) خون صورت پدر بزرگوارش را با آب سپری که حضرت علی میریخت میشست و خون بند نمیآمد تا این که تکه حصیری بسوخت و خاکسترش بر زخمها گذاشت. آنگاه مسلمانان پس از مداوای اولیه مجروحین و سیراب نمودن تشنگان و تصمیم پیامبر خدا(ص) به تعقیب دشمنان، آهنگ بازگشت به شهر مدینه کردند».
زنان غیور و شجاع که مورخین عده آنان را در احد بیش از 14 نفر ذکر کردهاند در جمعآوری و تخلیه شهداء به پشت جبهه، مراقبت و انتقال مجروحین و ادامه درمان آنان و وسایل و لوازم به شهر مدینه حضوری چشمگیری داشتند و با دادن روحیه به بازماندگان شهدا و ابراز وفاداری و خوشحالی از سلامت وجود مبارک رسول خدا (ص) و با وجود شهادت عزیزان خود صبر و مقاومت و ایثار زنان را به نمایش گذاشتند.
در بیان نمونه مهم تاریخی فوق، به صراحت چگونگی حضور زنان و نوع فعالیتهای هر یک مشخص و حکایت از تعهد و مسئولیتپذیری و مشارکت آنان در پیشبرد اهداف و تعیین سرنوشت مسلمین دارد.
حضور زنان در جنگ خیبر
حضرت رسول خدا (ص) در جنگ خیبر مطلع گشت عدهای از زنان شجاع و مؤمنه به سرپرستی «ام ابیه» در اردوگاه مسلمین حضور یافتهاند. آنان را احضار و علت را جویا گردید پاسخ دادند به منظور مشارکت در جنگ و مساعدت مجاهدان راه خدا و معالجه مجروحین و سقایت تشنگان آمدهایم. پیامبر خدا (ص) فرمودند: همچنان به خدمت خویش در مداوا و مراقبت مجروحین و آبرسانی و آشپزی و امداد مسلمین ادامه دهید.
در این جنگ نام بیش از 23 نفر از زنان متعهد که خود را به اردوی مسلمانان رسانده و عهدهدار در انجام وظایف مشخص شدند ذکر شده است از جمله، صفیه بنت عبدالمطلب خواهر شریف حمزه سیدالشهدا (ع)، امایمن از زنان بسیار شجاع که نامش زینت بخش تاریخ جنگهای زمان رسولالله (ص) است، ام عطیه انصاری علاقه شدیدی به شرکت در جنگها داشته و حداقل در هفت غزوه بزرگ شرکت کرده است. ام ابیه که ذکرش گذشت، ام عماره (نسیبه)، هند بنت عمرو بن حزام، سلمی کنیز پیامبر (ص)، امیه بنت قیس از زنان مهاجر و مؤمنه به اتفاق تنی چند از دیگر زنان بنی غفار، امسنان اسلمیه از محبان اهل بیت عصمت و طهارت و شیرزنی با همت و شجاعت که به همراه زوجه شریف و بزرگوار رسولالله (ص) امسلمه و دیگر زنان پارسا و متعهد در جنگ خیبر مسئولیت امور درمان و مراقبت از مجروحین و جمعآوری و رساندن مهمات به مجاهدان، نگهبانی و حراست از اردوگاه و اموال مسلمین و دادن روحیه و ترغیب و تشویق رزمندگان به ادامه نبرد بر دوش آن زنان فداکار و نامآور بوده است.
حضور زنان در فتح مکه و جنگ حنین
dardnews.ir
ادامه مطلب
منبع : رشت نيوز
برچسب ها : زنان ,حضور ,تاریخ ,حقوق ,اولین ,آنان ,زیست ایران ,ایران مدیر ,مدیر مسئول ,آبان 1393 ,محیط زیست ,ارزشهای اجتماعی، فرهنگی ,حرمتهای ارزشهای اجتم